Admin Admin

Kişi sayfası Tecrübe:
   (500/1000)
 | Konu: Java ne demek? Paz Tem. 19, 2009 12:01 am | |
| Java Nasıl Çalışır?Bir Java yazılımı şu şekilde geliştirilir: * Yazılımcı Java kodunu yazar. * Bu kod bir Java derleyicisi ile derlenir. Sonuçta 'bytecode' adı verilen bir tür makine kodu ortaya çıkar. Düzlem bağımsızlığını sağlayan şey bytecode'dur. Çünkü bir kere bytecode oluştuktan sonra yazılım sanal makine içeren tüm işletim sistemlerinde çalışabilir. * Bu bytecode Java Virtual Machine (Java Sanal Makinesi) tarafından adım adım işletilir. JarJar (İngilizce Java Archive, yani Java Arşivi), aslında bir tür sıkıştırma formatıdır. Jar ile derlenen Java kodları ile oluşan yazılımın paketlenip taşınması kolay bir hale getirilir. Jar dosyaları temelde bytekod blokları içerir. Jar dosyaları genellikle kütüphane oluşturmada ya da uygun biçimde hazırlanırsa işletim sisteminden doğrudan çalıştırılabiliecek bir şekilde kullanılabilir (Executable jar, işletilebilir jar) jar dosyalarının içeriğini sıkışıtırma yazılımları ya da java yazılım geliştirme araçları ile inceleyebilirsiniz. Java 1.5 ile yeni bir tür jar oluşturma metodu da kullanıma girdi. Pack200 adı verilen hiper-compression algoritması ile jar dosyaları daha kucuk boyutlara indirilebiliyor. Ancak bu teknoloji daha çok ağ üzerinden yapılan transferlerde kullanılıyor. by Vikipedi |
|